Zwarte Aarde

Nationaal Park De Meinweg in brand

Op 20 april 2020 werd Herkenbosch opgeschrikt door loeiende sirenes van de brandweer. Rookwolken duiden op een ernstige brand. 

Het is de Meinweg, die staat in brand! Heel Herkenbosch leeft mee, iedereen houdt de berichten in de gaten, in de hoop snel goed nieuws te krijgen.

De wind draaide echter en het vuur laaide op. Vier dagen duurde dit drama, een groot gebied van onze geliefde Meinweg, ging in vlammen op. Het gebied waar wij zijn opgegroeid,  waar we genoten hebben van de rust, de seizoenen, de vennen,, de adders,  het  wild, de vogels, het prachtige heidegebied en de oude bomen, waarin menig kind geklommen is. 

De rook werd heftig en gevaarlijk,  het hele dorp werd  midden in de nacht geëvacueerd. Ongelooflijk hoe geweldig de samenwerking was! Het crisisteam, de brandweer,  politie, de landmacht, de vrijwilligers, communicatie,  internationale hulpdiensten, taxi's, bussen, rode kruis en iedereen die ik niet genoemd heb! Na één  nacht in een hotel, sporthal, of bij familie en kennissen, werd laat in de middag het sein Brand meester gegeven. Iedereen kon gelukkig weer veilig naar huis. Het gebied werd nog een aantal dagen afgesloten, omdat het vuur onder de grond door smeulde en steeds weer wilde aanwakkeren. 

Through my eyes

Het hele drama heeft me emotioneel geraakt. In Herkenbosch en dus ook op De Meinweg liggen mijn roots, het is mijn "thuis".
Nadat ik het gebied de nodige rust had gegund ben ik met mijn camera op pad gegaan om de zwarte aarde te beleven, -het desolate landschap, de details, de sobere kleuren, schaduwen die de bomen wierpen op de verschroeide aarde-. Na die dag, voelde ik dat het me goed deed, het werkte helend om rustig met mijn camera dit alles in me op te nemen. Ik ben nog twee keer op pad gegaan en werd enorm verrast door de frisse plukjes groen gras die sterk contrasteerden  bij de zwarte verschroeide aarde, waardoor ik het vertrouwen kreeg dat het goed zou komen. Het heidegebied zal herstellen. Ooit, hopelijk heel gauw.


Ik ben fotograaf in hart en nieren,  dus ik wilde mijn gevoelens en liefde voor dit prachtige gebied  in deze emotionele tijd vastleggen. Dat betekent dus dat er veel foto's op mijn computer staan. Deze foto's wilde ik vastleggen in een mooi  platliggend album, waar ik zelf best wel trots op ben.

Speciaal voor jou!

Toen ik op Facebook bekent maakte, dat ik een album met mijn foto's over de natuurbrand had gemaakt, kreeg ik reacties dat men het album graag zou willen kopen. Ik heb de albums opnieuw opgemaakt  in de vorm van een Magazine en een Softcover album.


Ben je geïnteresseerd in het album of magazine?

Magazine: Je kunt een preview van het magazine inzien via deze link.
Album: Het softcover album is in te zien via deze link.
Op deze pagina 's kun je het album bij Blurb bestellen.


Als je vragen hebt, dan kun je mij een mail sturen via de contactpagina op deze website, of via een persoonlijk bericht op Facebook via Messenger, ik help je graag.


Liefs Anki.Zwarte aarde
Zwarte aarde
Nationaal Park De ...
Door Anki Riteco Photog...
Photo book
Softcover fotoalbum
Zwarte Aarde
Zwarte Aarde
Nationaal Park de M...
Door Anki Riteco Photo...
Photo book
Magazine
Powered by SmugMug Owner Log In