Untitled photo

Urban church

Donderdag 15 mei  2014


Op uitnodiging van mijn fotovrienden Jac en Gisela Goldsmits, ging ik mee op fototocht naar een bijzondere locatie. Een oud kerkje. 


Urban Church  Een nieuwe uitdaging!


Het is 11 uur in de ochtend, een knarsende sleutel opent de deur van een klein kerkje net over de Duitse grens. Hoe goed verzorgd de buitenkant er uit ziet, van binnen heeft de tijd haar sporen achtergelaten. Sinds jaren wordt het kerkje niet meer voor kerkdiensten gebruikt. Wel zijn er soms concerten of exposities.


De wanden geven summier weer hoe mooi het schilderwerk geweest moet zijn. Zachte kleuren, gouden details, maar ook scheuren en granaatinslagen uit de tweede wereldoorlog, een mysterieus wit laken dat onverschillig ergens over heen gedrapeerd lag, trok mijn aandacht. Sporen die er om vragen om gefotografeerd te worden.


Nadat ik de locatie op me in had laten werken, ben ik mijn spullen uit gaan pakken. Ik zag in een donkere hoek nog een deur. Die was ook op slot. Het bleek de deur naar het balkon en orgel te zijn. Daar komt bijna niemand en de vraag is of het veilig is om daar naar boven te gaan. Natuurlijk gaan we op onderzoek uit. In het stikdonker lopen we al voelend de oude stenen trap omhoog. Daar staat een prachtig oud houten orgel, zelfs de pijpen zijn van hout. Een dikke laag stof verraad dat het al heel lang niet gebruikt was. Aangezien de beheerder het niet verantwoord vond, werden we verzocht om daar niet lang blijven. Dus veel tijd had ik niet om het mooie orgel te fotograferen. Zonder statief ging dat al helemaal niet lukken. Jammer want die stond nog beneden..............

maar ja, je kunt niet alles hebben.


Na een tijdje begon het toch wel te kriebelen. Wat zit er onder dat witte laken? Stiekem hebben we het laken een beetje opgetild. Wow! dit was de verrassing van de dag. Wat een prachtig beeld. Steeds werd het laken een stukje verder opgetild. Meer en meer waren we van mening dat dit heel bijzonder was. Even ben ik de tijd vergeten. Jammer dat de beheerder een einde maakte aan ons verblijf in de oude kerk. Hij had een afspraak. Tja dan moet je je spullen inpakken. Natuurlijk vonden we het jammer, want juist als je lekker bezig bent, begin je dingen te zien.

Maar wie weet, misschien tot een volgende keer?


  • Anki Riteco

    on July 17, 2014

    Je kunt een reactie achterlaten door in te loggen via de Facebook link.
    Als je al een keer bent ingelogd, worden je inloggegevens een volgende keer automatisch herkent.

Powered by SmugMug Owner Log In