Introductie "Through my eyes"


8 april 2014


Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden.
Een website die ik naar eigen idee kan  inrichten.
Mijn foto's op een manier presenteren die bij mij past.


Zelf een website ontwerpen

In eerste instantie wilde ik de site geheel zelf ontwerpen en bouwen. In 2012 ben ik met een cursus webdesign gestart. Vol goede moed begon ik aan de opleiding. De eerste module Dreamwaever,  HTML en CSS, heb ik prima afgesloten en vol enthousiasme begon ik aan de tweede module, waar Javascript op het programma stond. Hier ging het fout, op allerlei manieren. De lesstof was best pittig, dus dat was al een item. Toen de leraar langdurig ziek werd, vielen er veel lessen uit. Daarbij zijn we in mei 2013 naar Canada met vakantie gegaan. De reis was gepland en het zou ook geen probleem zijn geweest als de lesuitval door de leraar niet was voorgevallen. Dus heb ik voorlopig afscheid genomen van de opleiding webdesign. Wie weet komt het er nog eens van.


Alternatief

Het speuren naar een goede fotowebsite begon. Veel tijd en energie heb ik er in gestoken om een website te vinden die mij de mogelijkheid gaf om mijn site een stijl te geven die bij me past. Na veel try-outs vond ik bij Smugmug mogelijkheden die mij aanspraken. Ik ging direct aan de slag.


Hobbels op de weg

Smugmug is een Amerikaanse site. Mijn naam was ankiriteco.smugmug.com. Dat ziet er niet uit toch? Ik had al een Nederlandse domeinnaam. Maar om die naam te koppelen aan de site was weer een struikelblok. Ik zou de domeinnaam via Go Daddy kunnen verhuizen. Maar daar kenden ze geen .nl extensie . De support was 's nachts telefonisch bereikbaar en de chat 24/7 was natuurlijk in het Engels. Geen probleem zou je denken, maar als het technisch wordt haak ik toch echt af. De domeinnaam was reeds vrijgegeven, maar verliep bijna. Dan gaat je naam in quarantaine en dan kun je hem voorlopig niet gebruiken. Ik heb gelukkig de verhuistoken diverse keren kunnen verlengen. 


Eindelijk in de lucht!

Eindelijk vond ik een host die me echt kon helpen! Alphamega  heeft Nederlands  supportteam dat je gewoon goed op weg helpt. Ik stond voorheen op het punt om dan maar een domeinnaam.com te openen. Gelukkig was dat niet nodig, binnen 1 dag was alles geregeld. Mijn site is in de lucht! En ik sprong een gat in die lucht.  Deze host mag van mij een complimentje krijgen. Gewoon na een telefoontje ging de trein rollen.


Aan de slag

Nu gaat het vullen van de site met mijn foto's beginnen. Een  start is gemaakt. Maar jeetje wat een ongekende partij foto's zit er in het fotoarchief. Ik zal proberen een mooie selectie foto's online te zetten!


Enjoy the magic of light!


  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In