Untitled photo

Mine - Ar!t

is de titel van mijn fotoserie, die ik exposeer(de) tijdens de tentoonstelling van Inter-Limburg, in Maaseik.
Te bezichtigen van 8 november tot 4 december 2014.

Na sluiting van de expositie  op 4 december zal ik de foto's online zetten in de galerij Mine-Ar!t.


Untitled photo

Photos

Inspiratie

De inspiratie voor deze serie foto's  heb ik opgedaan tijdens mijn laatste bezoek aan het imposante mijndepot in Waterschei (B).   Dit gebouw is inspirerend op verschillende manieren. Het historisch mijn verleden,  de verscheidenheid aan bezoekers, kunstenaars en vrijwilligers, het in verval geraakte gebouw, maar vooral de vele kunstmanifestaties zoals in juli 2014 Mine-Art 2 en 2 jaar geleden Manifesta9.

Nieuwe bestemming

Ik kwam in contact met een medewerker die zijn zorgen uitsprak over de toekomst van de mijn in zijn huidige staat. Er zijn plannen om het markante pand te verbouwen tot een ontmoetingscentrum voor de toekomstige campus en ruimtes voor innovatieve hightech bedrijven. Op het grondgebied zal de technocampus Thor Park worden gebouwd. Dat betekent waarschijnlijk, dat er in dit gebouw niet meer zulke grote kunstmanifestaties   gehouden kunnen worden.

Through my eyes

Dit gegeven en de emotie die dit teweeg brengt bij de mensen die houden van deze locatie lieten mij met andere ogen kijken. Misschien voor het laatst kon ik hier heerlijk rondstruinen en de  impulsen fotografisch met mijn camera vangen.

Footsteps

Het dek van de vloer op de bovenste etage is plaatselijk slecht. Er zitten her en der  grote gaten in. Om ongelukken te voorkomen lagen hier platen overheen. Op de stoffige platen zaten  talloze voetafdrukken van bezoekers, kunstenaars en medewerkers. Het raakte mij om te zien hoeveel voetjes hier rondliepen. Hoeveel mensen hier naar exposities kijken, of fotografen die hier jarenlang de mooiste foto's gemaakt hebben.

Lege stoelen

toeval of niet, er stonden vaak stoelen leeg in de ruimte, ook hingen drie witte vlakken aan een muur met twee lege stoeltjes. Beter kon ik mijn gevoel niet weergeven!

Impressies

In ieder geval heb ik  genoten! Maar...... om het afscheid van deze locatie nog even uit te stellen, ben ik de dag erna nog een keer naar Genk gereden. Zo had ik materiaal genoeg om te exposeren en om een mooie herinnering in mijn fotoarchief op te slaan.

Mine-Ar!t  2014


Powered by SmugMug Owner Log In