Untitled photo

Fuerteventura

Fuerteventura Impresiones
Fuerteventura ...
Door Anki Riteco Photo...
Photo book

Link naar de fotogalerij Fuerteventura


mijn tweede thuis. Hier woont familie, mensen die ik liefheb.


Het eiland is dor en kaal, niet iedereen zal hiervan houden. Maar juist dit uitgestrekte desolate landschap heeft zijn charme. Ik geniet iedere keer weer van het heerlijke klimaat en de bijzonderheden van dit mooie eiland in de Atlantische oceaan.


Kom, dan neem ik je mee naar enkele mooie plekjes!


De Grandes Playas, met haar prachtige witte stranden, de azuurblauwe kustlijn en het kristalheldere water met sportieve kitesurfers. Als de wind uit zee komt ontwikkelen zich metershoge golven!  Parque Natural de Corralejo, met een duinlandschap, waar je na de eerste heuvel niets meer hoort dan stilte. Een heel bijzondere ervaring. Ook het surfplaatsje Cottilo, met baaitjes en mooie surfstranden bezoeken we altijd graag.


De eilandbewoners leven veelal in witte dorpjes met kleuraccenten in blauw en groen, die typerend zijn voor het Canarische eiland. Natuurlijk met hier en daar een oase van palmbomen.


Bij ieder bezoek aan het eiland is het een uitdaging om nieuwe dingen te ontdekken tijdens de rondreis over het eiland. Dit jaar werden we verrast door de ondergrondse grotwoningen Poblado de La Atalayita bij Pozo Negro. De typische manier van bouwen “het stapelen van lavastenen” werd in de oertijd al toegepast.


Ook de oostkust van het zuiden hebben we dit jaar “ontdekt”. De indrukwekkende kust van Playa de Cofete, De tocht over de hobbelige steile weg door de bergen naar de indrukwekkende kust van Playa de Cofete was meer dan de moeite waard. Voor de afdaling naar de kust genieten we volop van het fascinerend panorama. Een prachtige kustlijn met uitlopers van de omliggende bergen. De lastige reis naar het strand biedt een natuurlijke beschermende barrière.


Natuurlijk houdt een familiebezoek ook in, lekker samen eten in een lokaal restaurant, waar op zondagmiddag vooral lokale gasten aan tafel schuiven. Grote families, die samen genieten van heerlijke tapas en dagverse vis uit de oceaan, die op enkele tientallen meters van het restaurant verwijderd ligt. Een heerlijk glas wijn, of een koele cervesa.

                                                                                                                                         

A su salud! • Anki Riteco

  on August 25, 2014

  Hallo Anki,
  Het fotoboek van Fuerteventura bewonderd.
  Ondanks dat ikzelf mee ben geweest zijn er veel foto's die ik in mijn blik niet heb opgeslagen.
  Het is altijd weer wonderbaarlijk dat er zulke beelden kunnen ontstaan door jouw camera.
  En zeker zo belangrijk door diegene die achter deze camera staat.
  Voor mij was het bezoek aan de zuid oost kant van eiland een ware belevenis van hoe prachtig dit eiland is en was. Het fotoboek is weer prachtige compilatie van foto's , impressies, artistieke beeldvorming etc. , ala Anki.
  Groetjes Ben

Powered by SmugMug Owner Log In