Untitled photo

Fine Art Nature Photography

2016 Is het jaar van de workshops. Ik probeer mijn fotografische kijk op dingen en mijn technische vaardigheden verder te ontwikkelen door middel van interessante, leerzame maar vooral ook leuke workshops te volgen.

Meestal wordt ik geïnspireerd door dingen die ik zie, bij toeval of juist door heel bewust te focussen op een onderwerp. Met mooi licht of door minimalistisch te kadreren worden gewone dingen heel bijzonder.

Maar natuur, daar had ik eigenlijk nooit niet zoveel mee. Totdat ik de uitdaging aanging en voor het eerst met een macrolens een libel zag uitsluipen en zag wegvliegen de ongerepte natuur in. Dit was zo'n mooi moment!

Landschappen / natuur fotograferen, niet alleen op vakantie, maar ook in je naaste omgeving ,.....   echt de uitdaging aangaan met nieuwe technieken, daar wil ik me verder in bekwamen.

Een eerste vereiste!!........
vroeg uit je bed, voor dag en dauw op pad, om toch maar voor de zonsopgang op locatie te zijn. Dat is wel het meest belangrijke dat ik heb geleerd. Weten wat je wilt gaan fotograferen want de magische momenten zijn er maar heel even. Dus trek ik van te voren mijn plan. Spot mooie locatie en kijk wanneer je daar het best kunt zijn, want niet alleen 's morgens, ook 's avonds is het licht vaak het mooist.

Respect voor de natuur!
Niet alles voor de foto, alhoewel ik toch al eens in een sloot beland ben om met mijn lieslaarzen aan. De natuur is kwetsbaar, dus ga je met respect voor de dieren, insecten en planten om. Geduld opbrengen, dat is niet hetgeen ik vaak op voorraad heb, maar ook dat kun je leren. De rust in de natuur, vooral 's morgens vroeg, is therapeutisch, heerlijk ontspannend, om de geluiden van het bos of de vennen te horen. Het kwaken van de kikkers, het fluiten van de vogels.

Inmiddels heb ik diverse workshops gevolgd:

Lange sluitertijden aan de kust. Jeroen Roosen / Natuurfotoworkshop ;
Ventastic  Oisterwijkse bossen en vennen met mist / Lange sluitertijden Oisterwijkse vennen en meervoudige belichting / Drunense duinen /
Poppy Art / Andrew George
Boomkikkers / Bob Luijks Natuurportret

Recente aankopen van fotomateriaal:

Tripod Gitzo Mountaineer GT2542T
Balhoofd Markins Q10i met quick release
Lee Big stopper 100 mm
LEE Neutral Density Grad Soft 0,9 (3 stops) 100 mm
Hoekzoeker DR-5 voor Nikon D700
Nikon 16mm fish eye f2.8
Camertas Lowepro Pro Runner 450 AWII
Powered by SmugMug Owner Log In