Blue Forest 2014

2014-04-17  5.00 AM. 


Hallerbos

Genieten van een sprookjesbos!

Ieder voorjaar is het Hallerbos door de blauwe bloemenpracht, twee weken het mooiste bos dat ik ken. Nadat het hele bos eerst geel is gekleurd door de wilde narcissen, zijn de witte bosanemonen aan de beurt om het voorjaar in te luiden.


Maar een echt sprookje is het bos in de blauwe hyacinten periode. Tussen half april en begin mei, kleurt een groot deel van het bos prachtig paars blauw, door de wilde hyacinten. Een natuurfenomeen, dat ieder jaar talrijke fotografen en wandelaars trekt.


Donderdag wandelde ik in gezelschap van Jac en Gisela Goldsmits, -natuurlijk met camera en statief- door het prachtige Tranendal, je rook de heerlijke hyacintengeur!  Een geur, die je nog  lang bij blijft.  Mooie paden leiden je door het gebied met glooiende heuvels, weidse open bossen met hoge beukenbomen, waarvan de frisgroene blaadjes mooi contrasteren met de blauwe bloemenzee. Dit is echt genieten!


De Belgische boswachterij in Halle schrijft:
Zo lang het zonlicht tot aan de bloemen geraakt, blijft de paarsblauwe zee onder een frisgroene transparante blaadjesweelde het bos onweerstaanbaar maken. Genieten van een levend sprookjesbos. In het echt is het zoveel mooier dan het kan beschreven worden.


Ik hoop dat ik je kan laten meegenieten door mijn foto's. Klik op deze link om naar mijn fotogalerij te gaan. 

Maar zoals de boswachter al zei ................
In het echt is het zoveel mooier dan het kan beschreven worden.


Kom  en wandel met mij mee, door de blauwe bloemenzee in
het Hallerbos!


Anki.  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In