Untitled photo

Amazing Bali

Een lang gekoesterde wens ging in vervulling. We gaan op reis naar het godeneiland Bali.

De voorbereidingen zijn klaar de route is zorgvuldig uitgestippeld. De rondreis start op Schiphol, waar we koers zetten naar Denpasar luchthaven Ngurah Rai. We worden afgehaald om naar ons hotel gebracht te worden. Opvallend is de gastvrijheid van de vriendelijke mensen.

Klik op de link voor de foto's van onze reis naar Bali.


Sanur
Onze reis start in Sanur, waar we twee nachten verblijven in een heerlijk authentiek en rustiek hotel. We relaxen, verkennen en gaan op avontuur uit naar een verlaten pretpark. We zien de eerste tempeltjes, offerbakjes en vliegers in de lucht. Natuurlijk gaan we de zon zien onder gaan bij de prachtige kusttempel Tanah Lot.


Gili Air
Dan gaat onze reis verder naar Gili Air. Dat doen we met een snelboot die ons pijlsnel naar de droombestemming brengt. Hier logeren we in een gezellig Nederlands duikersresort. We genieten van de totaal relaxte sfeer van dit idyllische eiland, waar geen verkeer is, behalve bootjes, een paardenkoets en fietsen. We wandelen, snorkelen, zonnen, fietsen, eten op het strand en drinken uit een kokosnoot. Leuke ontmoetingen gehad met de bevolking, ze gefotografeerd en facebook adressen uitgewisseld.


Ubud
Na wat strubbelingen met de boottickets vervolgen wij onze reis naar Ubud. Hét culturele centrum van Bali. Ons hotel Saren Indah ligt aan de achterkant van Secret Monkey Forest. 's ochtends kwamen dan ook regelmatig wilde apen op bezoek naar iets lekker uit de keuken.

We bezoeken de Kecak dansers, de Monkey Forest, ontmoeten lieve mensen in de rijstvelden en gaan raften op de Ayung River. Op de doorreis naar Sang Giri bezoeken we het romatische waterpaleis Tirtagangga.


Sang Giri
Na drie dagen gaat de reis verder naar het regenwoud. We logeren in Sang Giri Tent Resort in luxe tenten. Maar de naam regenwoud is niet teveel gezegd. Het plenst twee dage lang. We lopen heel veel trappen, gaan op ontdekkingstocht met een gids door de rijstvelden van Jatiluwi  Ze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco voor haar unieke Subak irrigatiesysteem. We bezoeken met een oude open pickup in de achterbak zittend op oude bankjes, de warmwaterbronnen in de omgeving. 's Ochtends op grote hoogte uitkijken over het immense regenwoud en luisteren naar de vogelgeluiden geeft je een gelukkig gevoel. Wat een goddelijke omgeving. Dat zo mooi is, juist omdat het hier regent!


Van Sang Giri naar Lovina
We rijden verder met een huurauto en gids naar de kust in Lovina. Een rechtstreekse rit van ca. 1,5 uur, maar we zien onderweg de gezellige en kleurrijke markt van Bedugul, de prachtige tempel Danu Beratan met het mooie park, stoppen bij Danau Buyan en zien voor het eerst vliegende honden en leguanen langs de weg. We dalen af naar de indrukwekkende Munduk waterval in Buleleng. Over een stijl pad dalen we af naar de waterval en passeren prachtige natuur met planten die wij in miniatuur als kamerplanten kennen, met meters grote bladeren. Als laatste bezoeken we de Boeddhistische tempel Brahma Vihara Arama.


Lovina
Onze bestemming Lovina hebben we gekozen vanwege de talloze dolfijnen die hier vroeg in de ochtend langs de kust verschijnen om te ontbijten. De wateren hier zijn rijk aan garnalen. en laat dat nou het lekkerste ontbijtje voor dolfijnen zijn. Om 6 uur 's ochtends gaan we met een plaatselijke visser het water op om de dolfijnen te spotten. Het was een fantastische ervaring!


Tulamben
Na het heerlijke ontbijt op het terras aan de zee, reizen we door naar Tulamben, dat bekend staat door het scheepswrak, dat dicht bij de kust ligt en waar veel koraal te vinden is. We gaan dus snorkelen. Behalve dat is het ook een heerlijke locatie om even niets te doen.


Van Tulamben naar Belimbing
Na twee relaxte dagen gaan we weer een dag op excursie. Na een bezoek aan een van de zoutwinningen langs de kustweg, gaan we eerst naar de Taman Kerta Gosa, het oude gerechtshof van Klungkung. De eeuwenoude tekeningen aan het plafond spreken tot de verbeelding. De straffen die hier opgelegd werden laten je huiveren! Waarna we onze tocht voortzetten naar de Olifantengrot Goa Gajah. Onze gids weet ons veel interessante dingen te vertellen. Zo gaat de geschiedenis leven. We reizen door naar de vleermuizengrot Pura Goa Lawah, waar duizenden vleermuizen bij de ingang hangen. In fantastisch gezicht!


Belimbing
Laat in de middag arriveren we in Belimbing. Het regent weer, ook is dit niet zo'n fijne ontvangst. Het wordt donker en de elektriciteit is uitgevallen. Laat in de avond hebben we eindelijk stroom. Niet zozeer vanwege de airco, maar vooral omdat in het stikdonker het hier niet echt prettig vertoeven is. De volgende ochtend trekken we met de plaatselijke tuinman als gids de rijstterrassen in. We staan versteld van de flora die hier weelderig groeit. Fruit, groenten, kruiden, alles is in de natuur voorhanden.

Pekutatan
Na het ontbijt komt de taxi om ons naar de laatste bestemming aan de westkust te brengen. Pekutatan ligt buiten het toeristische gebied en heeft uitgestrekte zwarte stranden. In dit luxe hotel sluiten we onze prachtige rondreis af en blijven 3 nachten. We bezoeken nog de haven met de prachtig beschilderd vissersboten in Perancak  en de schilpaddenopvang .Perancak turtle conservation, waar we twee baby schildpadjes en de oceaan uit mochten zetten.

Einde van een heerlijke vakantie!  Het wordt tijd om weer naar huis te gaan.

Klik op deze link voor de foto's van onze reis naar Bali.


Powered by SmugMug Owner Log In